اكتب بريدك ثم اضغط على اشتراك ليصلك جديد غرام
بحث مخصص من محرك البحث العالمي قوقل للبحث في غرام

عـودة للخلف   منتديات غرام > منتديات نسائية > مطبخ حواء - أكلات - معجنات - حلويات
الإشعارات
 
أدوات الموضوع طريقة العرض
  {[ وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ - إلهي لكـ الحمد والشكر نستغفركـ ياعفو ياغفور ]} 11
قديم(ـة) 09-05-2016, 08:26 PM
شذى المطر شذى المطر غير متصل
©؛°¨غرامي مجتهد¨°؛©
 
الافتراضي رد: منوعات شذى بالطبخ




الرد باقتباس
  {[ وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ - إلهي لكـ الحمد والشكر نستغفركـ ياعفو ياغفور ]} 12
قديم(ـة) 09-05-2016, 08:28 PM
شذى المطر شذى المطر غير متصل
©؛°¨غرامي مجتهد¨°؛©
 
الافتراضي رد: منوعات شذى بالطبخ


طريقة عمل العجينة الذهبية السريعة
15 دقيقة
6
بالعجينة
عربية
+
المقادير
1. 2 1/2 كوب طحين
2. 1 كوب لبن زبادي
3. 1/2 كوب لبن رائب
4. 1/4 كوب زيت نباتي
5. 1 ملعقة كبيرة خميرة
6. 1 ملعقة كبيرة بايكنغ باودر
7. 1 ملعقة كبيرة سكر
8. 1 ملعقة صغيره ملح
+
طريقة التحضير
1. تخلط كل المكونات الجافة مع بعض ثم يضاف اللبن والحليب مع الزيت، يفضل ان تكون المكونات بحرارة الغرفه

+
• • تخلط المقادير مع بعض ويعجن لمده خمس دقائق ثم تغطى العجينه وتترك لمده 15 الى 20 دقيقه لترتاح.
+


• • تشكل العجين أما فطائر أو بيتزا، تتدهن بالبيض وتخبز في الفرن لمده 15 دقيقه.


آخر من قام بالتعديل شذى المطر; بتاريخ 09-05-2016 الساعة 08:41 PM.
الرد باقتباس
  {[ وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ - إلهي لكـ الحمد والشكر نستغفركـ ياعفو ياغفور ]} 13
قديم(ـة) 09-05-2016, 08:34 PM
شذى المطر شذى المطر غير متصل
©؛°¨غرامي مجتهد¨°؛©
 
الافتراضي رد: منوعات شذى بالطبخ


1.
طريقة عمل الكشري المصري اللذيذ
30 دقيقة
10
كشري
عربية
+
المقادير
1. 1/2 كيلوغرام أرز أبيض
2. 1/2 كيلوغرام مكرونة سباجيتي
3. 1/2 كيلوغرام مكرونة، صغيرة
4. 1/4 كيلوغرام عدس أسمر
5. 1/2 كيلوغرام حمص، ينقع قبل التحضير بساعتين
6. 1 كيلوغرام طماطم
7. 1/2 كيلوغرام بصل
8. شعيرية
9. 1 1/2 كوب زيت
10. ثوم
11. ملح
12. كمون ناعم
13. شطة
+
طريقة التحضير
1. يقطع البصل الى شرائح ويحمر فى كمية الزيت كلها الى ان يصبح ذهبيا مع التقليب المستمر حتى يصبح مقرمشاً.
+
• • يصفى البصل من الزيت جيدا ويترك على منديل حتى يتشرب الزيت منه.
+
• • تسلق المكرونة وتصفى وناخذ جزء من الزيت الذى تم تحمير البصل فيه ونقلب به المكرونة.
+
• • يسلق العدس ويقلب بجزء من الزيت ايضا مع اضافة ملح وكمون.
+
• • تحمر الشعيرية فى جزء من الزيت ايضا ويضاف اليها الارز الابيض بعد غسلة بالماء والملح والكمون.
+
• • نفرم الثوم مع الملح وناخذ جزء منه ويحمر فى جزء من الزيت السابق ثم نضيف الية عصير الطماطم والملح وثوم مفروم نئ وتترك على النار حتى يصبح صلصة غليظة القوام وبذلك تصبح صلصة الكشري المصري جاهزة.
+
• • يسلق الحمص فى كمية وفيرة من الماء مع اضافة جزء من الثوم المفروم والملح والكمون .
+
• • لعمل دقة الكشرى المصري ناخذ جزء من ماء الحمص بعد سلقة ونضيف الية مقدار من الثوم المفروم مع عصير ليمون.
+
• • لعمل صلصة الشطة ناخذ جزء من الصلصة الجاهزة ونضيف اليها الشطة.
+
• • لتقديم الكشرى المصري، اولا نضع ملعقتين ارز وعليهم المكرونة ثم العدس ونرش البصل المحمر من الجوانب والحمص واخيرا الصلصة والدقة وبالهنا والشفا.
(طريقه اخرى)

المقادير
1/2 ك مكرونه صغيره
1/2 ك ارز مصرى
1/4 ك شعريه
1/4 ك عدس بجبه
1/4 ك حمص الشام
3/4 كيلو طماطم
2 بصله كبيره
راس ثوم كبيره مفرومه
معلقة زيت
خل / ملح / كمون / ليمونه
الطريقه
اول حاجه بعملها بنقع الحمص من قبلها بيوم عشان تسويته تبقى سهله
بعد كده بحطه عالنار ولما الميه تغلى وهيدخل فى السوى بحط 1/2 كوباية عصير طماطم ومعلقة ثوم مفروم وملح وكمون وليمونه عشان يطلع زى حمص الشام بتاع بره
تانى حاجه المكرونه
هنسلق المكرونه فى ميه مغليه ونضيفلها معلقة ملح كبيره اثناء السليق
بعدها هنصفيها ونغسلها غسله بسيطه ونحط عليها معلقة زيت صغيره ونقلبها كويس ونسيبها
نيجى للرز
هنغسل الرز كويس ونحمر الشعريه وعليها الرز لحد ما يسخنو كويس اوى بعدها نضيف الملح والميه المغليه ونسيبه يغلى لحد ما يتشرب
عدها نوطى النار عليه ونسيبه يستوى براحته
على فكره انا بعمل رز الكشرى بزيت العباد او زيت الذره عشان يلمع ويبقى خفيف
العدس
هنغسل العدس كويس وعالنار هنحطه يتسلق وزى الحمص هنحطله ملح وكمون
اول ما يستوى بصفيه من الميه بتاعته عشان لو فضل فيها بيتهرى وبيستوى زياده
البصل او التقليه
هنقط بصلتين كبااااااااااار شرايح رفيعه ولو عندك ماكينه الشيبسى يبقى تمام اوى و لو معندكيش قطعيه بسكينه حاميه على لوح التقطيع
هنحمره فى زيت غزير لحد ما توصلى للون اللى بتحبيه
بعد كده خدى بالك عشان يطلع مقرمش ومش شارب زيت
هنصفيه كويس جدااااااااا من الزيت بتاعه ونحط تحته حاجه تشرب اى بواقى للزيت (مندايل المطبخ او ورقه بيضا) ولما يبرد حطى عليه برضه رشه بسيطه ملح وكمون وشيليه من الورقه او المنديل فى طبق تانى نضيف
واخيرا الصلصه
هنضرب الطماطم فى الخلاط بعد ما غسلناها كويس وعالنار الحله فيها زيت عباد او ذره ونحمر فيها الثوم ولما يصفر لونه هنضيفله الخل ويغلى بسيط بعدها هنحط الطماطم ومعلقة كبيره صلصه (ممكن الاستغناء عنها) لحد ما تتسبك
بعدها هنغرف وتاكلى احلى كشرى واحلى من بتاع بره واضمن فى نضافته كمان وده الشكل النهائى


الرد باقتباس
  {[ وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ - إلهي لكـ الحمد والشكر نستغفركـ ياعفو ياغفور ]} 14
قديم(ـة) 12-05-2016, 08:30 PM
شذى المطر شذى المطر غير متصل
©؛°¨غرامي مجتهد¨°؛©
 
الافتراضي رد: منوعات شذى بالطبخ


(حلا القيمر)
المكونات والطريقة معا
الطبقة الاولى
تجيبين صينية زجاج
و ترصين فيها 2طبقة بسكت
اولكر او ماري او اي بسكت
براااااحتك طبعا تغمسينها
في حليب بالشوكلاته
او (2ملعقة حليب بودر
+كوب ماء+1ملعقة شوكلاته نسكويك)

الطبقة الثانية
تجيبين وعاء بلاستيك وتحطين فيه:
(2ظرف دريم ويب+1ظرف كريم
كراميل+3ملعقة ملياااانة حليب
+نص نستله المحلى المكثف
كوب ماي حار مذوب فيه ظرف
جيلاتين سادة+6حبة كيري+علبة قيمر (هو سرررر الطعم والله)


واذا مافي سوي قشطة نستلة او المراعي يعني تكون قشطة
لذيذة+3ملعقة حليب بودر)
وتخلطينها(تخفقينها) بخلاط
الكيك كويس،بس انا انصحك
اولا تخلطي الماء والجبن
الكيري عشان ما تكون الجبن
قطع صغيرة ثم اضيفي باقي
المكونات ثم اضيفي الخليط
هذا على البسكويت اللي سويناه
وثم ادخليه الفريزل 3ساعه او
لين يجمد ثم اعملي
الخلطة الثالثة واللي هي:
(علبة قشطة اي نوع+ايرو او
اي شوكلاته بتحبيها+3ملعقة
كبيرة مليانة نوتيلا)

وحطيهم على النار يدوب اتذوب بسرعه سكري النار واضيفيها
بسرعه على الخليط الكريمي
اللي سويناه
وثم رشي عليها فليك





آخر من قام بالتعديل شذى المطر; بتاريخ 12-05-2016 الساعة 08:31 PM. السبب: تكبير الخط
الرد باقتباس
  {[ وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ - إلهي لكـ الحمد والشكر نستغفركـ ياعفو ياغفور ]} 15
قديم(ـة) 15-05-2016, 02:04 PM
شذى المطر شذى المطر غير متصل
©؛°¨غرامي مجتهد¨°؛©
 
الافتراضي رد: منوعات شذى بالطبخ


طريقة عمل كنافه القشطه
30 دقيقة
8
كنافة
عربية

+

المقادير

1 علبة عجين الكنافة الشعر
200 غرام زبدة
لعمل مهلبية القشدة::
6 ملعقة كبيرة حليب بودرة
1 علبة قشدة
3 ملعقة كبيرة نشا
2 كوب ماء
1 ملعقة كبيرة سكر
لتحضير القطر::
4 كوب سكر
1 كوب ماء
1 ملعقة كبيرة عصير ليمون حامض
فستق مطحون للتزيين

+

طريقة التحضير

من الأسهل ان تكسر عجينه الكنافه وهي مجمدة، تذوّب الزبده وتعجن معها جيداً.
+

نحضر مهلبية القشدة بوضع الحليب والنشا والسكر في قدر وتحريكم ثم نضعها على النار وتنستمر بالتحريك حتى تصبح كثيف ثم نضيف القشدة ونحرك بسرعه ونرفعها عن النار.ونتركها تبرد
(توضع على الكنافه وهي بارده)

نأتي بصينيةمتوسطه، نفرد نصف العجين و نضع القشطه المحضره بالتساوى ونبعدها قليلا عن الاطراف ثم نضع بقيه العجين بالتساوى ونضغطه قليلاً.
+

توضع الصينية في الفرن تحمر من فوق وتحت حتى تحمر ذهبيا، فنخرج الصينية.وتسقى بالشيرة

.




[url=http://www.graaam.com/][img]


في الصورة الثانية يجب اضافة طبقة اخرى من الكنافه وترص


آخر من قام بالتعديل شذى المطر; بتاريخ 15-05-2016 الساعة 02:10 PM.
الرد باقتباس
  {[ وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ - إلهي لكـ الحمد والشكر نستغفركـ ياعفو ياغفور ]} 16
قديم(ـة) 17-05-2016, 08:51 PM
هِجران هِجران غير متصل
‏وَمن صَحِبَ الدّنيا طَوِيلاً تَقَلّبَتْ ... على عَيْنِهِ حتى يَرَى صِدْقَها كِذبَا
 
الافتراضي رد: منوعات شذى بالطبخ










السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

حلى القيمر يبدو لذيذاً ، شكرا لك شذى على الأطباق .

























الرد باقتباس
  {[ وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ - إلهي لكـ الحمد والشكر نستغفركـ ياعفو ياغفور ]} 17
قديم(ـة) 24-05-2016, 07:29 AM
رِيّ. رِيّ. غير متصل
©؛°¨غرامي جديد¨°؛©
 
الافتراضي رد: منوعات شذى بالطبخ


جزاك الله خيـر

الرد باقتباس
  {[ وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ - إلهي لكـ الحمد والشكر نستغفركـ ياعفو ياغفور ]} 18
قديم(ـة) 31-05-2016, 08:40 PM
شذى المطر شذى المطر غير متصل
©؛°¨غرامي مجتهد¨°؛©
 
الافتراضي رد: منوعات شذى بالطبخ


اقتباس:
المشاركة الأساسية كتبها روان الشهراني * مشاهدة المشاركة



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

حلى القيمر يبدو لذيذاً ، شكرا لك شذى على الأطباق .




وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
هلا وغلا
العفو

الرد باقتباس
  {[ وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ - إلهي لكـ الحمد والشكر نستغفركـ ياعفو ياغفور ]} 19
قديم(ـة) 31-05-2016, 08:41 PM
شذى المطر شذى المطر غير متصل
©؛°¨غرامي مجتهد¨°؛©
 
الافتراضي رد: منوعات شذى بالطبخ


اقتباس:
المشاركة الأساسية كتبها ||+ مشاهدة المشاركة
جزاك الله خيـر
ولك بالمثل
جزاك الله خير..اتمنى لك التوفيق

الرد باقتباس
  {[ وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ - إلهي لكـ الحمد والشكر نستغفركـ ياعفو ياغفور ]} 20
قديم(ـة) 07-06-2016, 10:50 AM
مودي الظواهري مودي الظواهري غير متصل
©؛°¨غرامي فعال ¨°؛©
 
الافتراضي رد: منوعات شذى بالطبخ


مجهوووووووود اكثر من رائع

يسلمووووو


الرد باقتباس
إضافة رد
الإشارات المرجعية

منوعات شذى بالطبخ

الوسوم
طبخ
أدوات الموضوع
طريقة العرض
مواضيع مشابهة
الموضوع الكاتب المنتدى الردود آخر مشاركة
منوعات من مدن العالم / تنفيذ حكم s0me 0ne تصوير فوتوغرافي - تصوير احترافي 6 28-04-2015 10:03 AM

الساعة الآن +3: 01:27 PM.
موقع غرام موقع سعودي خليجي عربي يحترم كافة الطوائف والأديان ومختلف الجنسيات


تصميم دريم تيم

SEO by vBSEO 3.6.1